• Aziatisch Bierpakket

Top 7 Aziatische biertjes in 2020

Bijgewerkt: apr 18

Voor veel mensen (waaronder ikzelf) is bier een belangrijk onderdeel van reizen door Azië. Azië heeft een echte biercultuur en veel landen hebben dan ook een groot assortiment lokale biertjes. Na een lange dag in de tropische zon is er niks lekkerders dan af te koelen met een koude Bintang of een lekker Chang biertje. Hieronder onze top 7 Aziatische biertjes die je geproefd moet hebben!

Foto: Thais bier, v.l.n.r. Chang bier, Singha bier, Leo bier.


1. Bintang, Indonesië

Bintang bier is veruit het best verkochte bier in Indonesië en wordt gebrouwen door een

dochteronderneming van Heineken. Het bier heeft een mout- en hopsmaak en doet denken aan Heineken. Iedere bierdrinker die weleens in Indonesië is geweest kan beamen dat een bezoek aan Indonesië niet compleet is zonder Bintang. Heerlijk!

Alcoholpercentage: 5%, Bintang kopen? Klik hier!


2. Chang, Thailand

Iedereen die in Thailand is geweest kent het biermerk Chang. Chang wordt gezien als het goedkoopste bier van Thailand en wordt ijskoud gedronken. Het biertje is de perfecte afkoeling bij een pittig streetfood gerecht en is herkenbaar aan de groene fles met een olifant erop. Drink echter niet teveel van dit gele goud want een ‘Changover’ ligt op de loer!

Alcoholpercentage: 5%, Chang kopen? Klik hier!

3. San Miquel Pale Pilsen, Filipijnen

San Miguel Pale Pilsen is een goudkleurige pils met een rijke, volle smaak. De zachte smaak past erg goed bij het aangename aroma, waardoor het een perfect uitgebalanceerd biertje is. San Miguel is de grootste bierproducent van de Filipijnen en Hong Kong.

Alcoholpercentage: 5%


4. Tiger, Singapore

Overal waar je eten kunt krijgen in Singapore wordt ook Tiger bier geserveerd. Het bier is letterlijk overal te krijgen, dus je kunt het bijna niet missen. Tiger staat niet bekend als het beste bier ter wereld, maar de lichte moutigheid en de uitgesproken maïssmaak hebben de markt in Singapore veroverd. De slogan van het bedrijf is ‘Time for a Tiger’ en is op veel plekken te zien.

Alcoholpercentage: 4.7%

5. Tsingtao, China

Tsingtao is een wereldberoemd biermerk uit China. Niet alleen de expats en toeristen maar ook de lokale bevolking kan er geen genoeg van krijgen. Tsingtao wordt geproduceerd met bronwater uit Laoshan, een berggebied dat in heel China bekend staat om de zuiverheid van het water. Het frisse bier wordt voornamelijk in grote flessen gedronken voor, na en tijdens het eten. Daarnaast wordt Tsingtao buiten China in meer dan 62 landen gedronken.

Alcoholpercentage: 4.7%, Tsingtao kopen? Klik hier!6. Beerlao, Laos

Beerlao is een donker, robuust bier uit Laos en verkrijgbaar in veel Aziatische landen. Het biertje staat hoog aangeschreven door kenners en is door Time Magazine uitgeroepen tot het beste bier van Azië.


Alcoholpercentage: 5%

7. Angkor, Cambodja

Angkor is het meest geschonken bier in Cambodja. Het bier is zeer goed geprijsd en overal verkrijgbaar. De smaak van Angkor is enigzins onopvallend met een duidelijke hopsmaak. Het bier wordt ook door de lokale bevolking in grote hoeveelheden gedronken tijdens het eten en lang erna.


Alcoholpercentage: 5,5%

Gratis verzending vanaf €25,-

Voor 17.00 besteld, morgen in huis

Gratis (Asahi) bieropener bij iedere bestelling!

BESTELINFORMATIE                                                                             

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Contact 

Levertijd & verzendkosten

Retourneren

Betaalmethodes 

Garantie & klachten 

BETAALMOGELIJKHEDEN 

iDEAL

PayPal

Visa/Mastercard 

Nix18.png
Reisjunk.jpg