• Aziatisch Bierpakket

Biertrends in Zuidoost-Azië

Bijgewerkt: apr 30

In Zuidoost-Azië is de bierscène helemaal hot. De bierconsumptie zal naar verwachting verder blijven groeien, waarbij Vietnam en de Filippijnen de belangrijkste groeimarkten zijn. Trends die de biermarkt in Zuidoost-Azië vormgeven, zijn onder meer de verfijning van de smaak bij millennials en de opkomst van ambachtelijke speciaalbieren.

Foto: Saigon Craft


Millennials verlangen meer naar verfijnde smaken en speciaalbier

Millennials in Zuidoost-Azië tonen minder merkloyaliteit en hebben een grotere bereidheid om te experimenteren met nieuwe smaken. Dit komt tot uiting in de hoge nadruk die bierspelers in de regio leggen op product-innovatie. Hoewel bier met fruitsmaken(Tiger Radler) geen nieuw concept is, hebben de laatste tijd opvallend veel nieuwe fruitsmaken zoals lychee en aardbei hun intrek in bier genomen.

Ook zijn de grenzen vervaagd tussen alcoholische en non-alcoholische dranken door de komst van zogenoemde mocktails. Hoewel deze drankjes non-alcoholisch zijn, lijkt het gebruik van kleur- en alcoholische smaken gericht op millennials en creëert het kansen voor verschillende consumptiemomenten.Foto: Speciaalbier wordt gedronken in een café in Vietnam

De opkomst van speciaalbier in Zuidoost-Azië

De noodzaak om tegemoet te komen aan consumenten die een unieke smaak wensen, in combinatie met stijgende besteedbare inkomens in Zuidoost-Azië, heeft bijgedragen tot de premiumisatie van bier in de vorm van ambachtelijk/speciaalbier. In steden als Hanoi en Ho Chi Minh worden ambachtelijke brouwtechnieken gebruikt die zijn afgekeken van Europese landen in combinatie met lokale producten. Zelfs in Thailand, waar de overheidswetgeving een uitdaging vormt voor binnenlandse ambachtelijke brouwerijen, nemen Thaise consumenten hun toevlucht tot het importeren van ambachtelijk bier uit buurlanden zoals Cambodja en Vietnam.

Ondanks de bloeiende bierscène is ambachtelijk bier nog steeds klein in vergelijking met 'normaal' bier. We kunnen echter zeker verwachten dat er de komende jaren meer ambachtelijke brouwers zullen opduiken in Zuidoost-Azië en hun vaardigheden zullen verbeteren.


Aziatisch bier kopen? Klik hier voor meer informatie!

Gratis verzending vanaf €25,-

Voor 17.00 besteld, morgen in huis

Gratis (Asahi) bieropener bij iedere bestelling!

BESTELINFORMATIE                                                                             

Privacy Policy

Algemene voorwaarden

Contact 

Levertijd & verzendkosten

Retourneren

Betaalmethodes 

Garantie & klachten 

BETAALMOGELIJKHEDEN 

iDEAL

PayPal

Visa/Mastercard 

Nix18.png
Reisjunk.jpg